Tyler O’Hara wint ronde 1 van King of the Baggers Series

De King of the Baggers-kampioen van vorig jaar, Tyler O’Hara, pakte de geblokte vlag tijdens de eerste KOTB-race in 2021 op de S&S Cycle Indian Challenger. (Indiase motorfiets /)

Het begon vorig jaar op Laguna Seca Raceway als een eenmalige uitnodiging, maar na een boeiend evenement waarbij de Indiaan tegen Harley streed om de hoofdprijs – en onderweg veel toeschouwers naar binnen trok – veranderde de King of the Baggers-race in een huidige serie voor 2021. Het eerste evenement werd afgelopen weekend verreden, en hoewel er slechts zeven deelnemers op de grid stonden, was het racen meer verhit tussen de koplopers, zoals de S&S Indian Challenger, bestuurd door Tyler O’Hara, opnieuw beweerde de bovenste trede van het podium, met de Screamin ‘Eagle Harley Road Glide bestuurd door Kyle Wyman die op een goede tweede plaats kwam. Om de déjà vu te verdubbelen, hernam Frankie Garcia de prestatie van vorig jaar met een derde plaats op de RSD Indian Challenger, terwijl een andere Harley – gereden door Hayden Gillim, die vorig jaar op de tweede plaats eindigde – vierde werd.

Factory Harley-rijder Kyle Wyman zat O'Hara op de hielen en leidde ook een groot deel van de race.

Factory Harley-rijder Kyle Wyman zat O’Hara op de hielen en leidde ook een groot deel van de race. (Kyle Wyman Racing /)

De newbie en runner-up bij de openingsronde van de KOTB 2021 had toevallig ook de meeste ervaring als roadracer voor motorfietsen. Wyman, die de nr. 33 Harley-Davidson Screamin ‘Eagle Road Glide Special reed, kwam dit jaar op de proppen als een volwaardige fabrieks-Harley-rijder voor de evenementen, maar hij staat vooral bekend om zijn prestaties in het Superbike-racen. Hij en O’Hara stonden de hele race om de beurt aan de voorkant, lang nadat Wyman de holeshot had gekregen, en de twee hakten hem in blokjes tot ronde 5 toen O’Hara de leiding nam en naar de finish reed om de overwinning te claimen.

VERWANT: Indian Motorcycle Teams met S&S voor King Of The Baggers

Interessant is dat drie rijders die het podium bereikten in de King of the Baggers Invitational afgelopen oktober allemaal terug waren voor 2021, maar het was O’Hara die het beste presteerde door zijn 2020-titel te verdedigen op Road Atlanta, 12-bochtige natuurlijke weg van 2,54 mijl. Cursus. Het bleek een nieuwe reprise te zijn van de nu nieuw leven ingeblazen (maar eeuwenoude) Harley-Davidson versus Indiase race-rivaliteit en er was zeker wat trots, samen met meer geld op tafel, met Harley, Indian en S&S die deze keer allemaal onvoorziene omstandigheden boden. in de omgeving van.

Frankie Garcia werd derde op de Roland Sands Indian Challenger.

Frankie Garcia werd derde op de Roland Sands Indian Challenger. (Brian J.Nelson / MotoAmerica /)

Op het einde was O’Hara’s winstmarge op Wyman net geen halve seconde, met de rest van het veld meer dan 20 seconden achter zich. Ondertussen duwde Garcia, die op de derde plaats eindigde, ook op een Indiase Challenger, zojuist de HD Electra Glide-gemonteerde Hayden naar buiten voor zijn tweede opeenvolgende King of the Baggers-podiumfinish.

VERWANT: Roland Sands betreedt King Of The Baggers met Indian Challenger

“Kyle (Wyman’s) rijdt geweldig,” zei O’Hara over de nieuwste toevoeging aan de King of the Baggers line-up. “Het is een geweldige uitdaging om die volledige fabrieksinspanning hier binnen te krijgen. Ik hou van een uitdaging, en ik denk dat het geweldig is voor de sport en het zal onze beide programma’s alleen maar naar een hoger niveau tillen, en onze motoren zullen alleen maar beter en beter worden. Ik kijk er naar uit om meer motoren op de grid te krijgen, maar er is zeker een grotere uitdaging dit jaar. ”

Het eindklassement was als volgt:

1. Tyler O’Hara, S&S Indian Challenger

2. Kyle Wyman, speciale HD Screamin ‘Eagle Road Glide

3. Frankie Garcia, RSD Indiase uitdager

4. Hayden Gillim, Vance & Hines Harley-Davidson Electra Glide Standard

5. Eric Stahl, Jiffy Tune Harley-Davidson Electra Glide

6. John Seuberling, Mad Monkey Motorsports HD

7. Michael Barnes, DTF Performance HD (DNF)

Hayden Gillim achtervolgd op de Vance & Hines Harley-Davidson.

Hayden Gillim achtervolgd op de Vance & Hines Harley-Davidson. (Brian J.Nelson / MotoAmerica /)

Er zijn nog twee races over in de King of the Baggers-serie, met komende runs op Road America en een laatste run op Laguna Seca.

Bekijk een video samenvatting van de hoogtepunten.

Credit : Source link

r1-agostini.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart