2022 Suzuki Hayabusa GSX1300R MC Commute Review

Suzuki’s Hayabusa ($ 18.599) is de ideale sportfiets voor mensen die snel ergens willen komen. En na een productierun van zeven jaar sinds de laatste kleine update (2013 MY), trakteert het Japanse merk ons ​​op een grondige opfrisbeurt die hoopt de volgende generatie Bridgestone-bandensmerende Busa-rijders aan te trekken.

We gooien een been over Suzuki’s 2022 Hayabusa hypersportfiets in deze review. (Kevin Vleugel/)

Noot van de redactie: we hebben gerapporteerd over de technische verbeteringen van de GSX1300R tijdens de 2022 Suzuki Hayabusa GSX1300R Eerste blik Preview artikel. Bekijk ook de 2022 Suzuki Hayabusa GSX1300RR Eerste ritbeoordeling uit de introductie van de Europese pers. Voor meer informatie over de vorige versie, neem een ​​kijkje op de 2020 Suzuki Hayabusa GSX1300R MC Pendelen Review artikel en filmpje. Deze recensie is de eerste in een meerdelige serie.

De Hayabusa (18.599) uit 2022 vertegenwoordigt de top van de speer in Suzuki's huidige reeks motorfietsmodellen.

De Hayabusa (18.599) uit 2022 vertegenwoordigt de top van de speer in Suzuki’s huidige reeks motorfietsmodellen. (Kevin Vleugel/)

Zwaai een been over de Hayabusa, en de zitpositie is bekend, maar met een iets lagere zithoogte. Het blijft rijvriendelijk met een lange, lage en uitgestrekte rijpositie. Als je een NBA-rijder bent, zul je deze Suzuki leuk vinden. Een paar kilo lichter dan zijn voorganger, de 582 pond GSX1300R is een flinke motorfiets tussen de benen van de rijder.

Zoals gewoonlijk heeft de Hayabusa een comfortabele berijdersstoel die zeer geschikt is voor lange dagen in het zadel.

Zoals gewoonlijk heeft de Hayabusa een comfortabele berijdersstoel die zeer geschikt is voor lange dagen in het zadel. (Kevin Vleugel/)

Laat de gemakkelijker trekkende hydraulische koppeling los en dat gewicht vervaagt, samen met al het andere in de achteruitkijkspiegels. Net als voorheen levert de ‘Busa een soepele spreiding van stuwkracht die hem bedrieglijk snel maakt. Een bidirectionele quickshifter maakt het nog makkelijker (en sneller) om door de zesversnellingsbak te roeien zonder de koppeling te gebruiken. De trillingen van de motor zijn minimaal en deze fiets is zeer geschikt voor snelle interstate-ritten, vooral met zijn standaard cruisecontrol.

We zijn altijd onder de indruk van hoe goed Suzuki's Hayabusa handelt voor een sportmotor van bijna 600 pond.  De bediening ervan is nog moeiteloos voor 2022.

We zijn altijd onder de indruk van hoe goed Suzuki’s Hayabusa handelt voor een sportmotor van bijna 600 pond. De bediening is nog moeiteloos voor 2022. (Kevin Wing/)

De ’22-spec inline-four (187,75 geclaimde pk’s) maakt bijna zeven pony’s minder dan de vorige versie, zegt Suzuki. Koppeloutput is ook lager (3,7 pond-voet) en nu beoordeeld op 114,3 pond-voet. We merkten echter geen verschil met zijn voorganger. De topsnelheid blijft beperkt tot 185 mph.

Net als voorheen is het ergonomiepakket van de Suzuki Hayabusa in het voordeel van grotere rijders dan gemiddeld.

Net als voorheen is het ergonomiepakket van de Suzuki Hayabusa in het voordeel van grotere rijders dan gemiddeld. (Kevin Vleugel/)

Hoewel Suzuki als eerste ter plaatse was met een Japanse sportmotor met brandstofinjectie en instelbare S-DMS-motorvermogensmodi, is Suzuki traag geweest met het toepassen van moderne elektronica. We zijn blij te kunnen melden dat de Hayabusa alle huidige toeters en bellen bevat. Van IMU-aangedreven tractie, wheelie, ABS in bochten en motorrembediening, betreedt de Hayabusa eindelijk het digitale tijdperk. Een gemengd analoog en digitaal dashboard ziet er bekend uit en beschikt over logische en gebruiksvriendelijke schakelapparatuur, vooral in vergelijking met meer gecompliceerde instellingen van andere merken.

Het instrumentendisplay is een mix van oud en nieuw.  Het is gemakkelijk te lezen en we houden van de schakelapparatuur en menunavigatie.

Het instrumentendisplay is een mix van oud en nieuw. Het is gemakkelijk te lezen en we houden van de schakelapparatuur en menunavigatie. (Kevin Vleugel/)

Rollend op een set zevenspaaks lichtmetalen velgen, profiteert deze Suzuki van bijgewerkte ophangingscomponenten die zorgen voor een comfortabele, maar toch geplante rit tijdens volgas acceleratie en stevige reminput. Een grotere set schijfremmen voor met Brembo’s prachtige Stylema-generatie remklauwen doen het prima om snelheid te verliezen. De achterrem blijft sterk en makkelijk te moduleren. Het remsysteem omvat ook gecombineerd remmen. De remdruk wordt automatisch naar de achterrem geleid wanneer de voorremhendel wordt bediend. Het is een naadloze installatie.

Suzuki voegt zich bij het moderne sportfietstijdperk met een reeks elektronische rijhulpmiddelen.  De elektronica is eenvoudig in te stellen en laat de Hayabusa met een druk op de knop van mild naar wild gaan.

Suzuki voegt zich bij het moderne sportfietstijdperk met een reeks elektronische rijhulpmiddelen. De elektronica is eenvoudig in te stellen en laat de Hayabusa met een druk op de knop van mild naar wild gaan. (Kevin Vleugel/)

VERWANT: Snelste productiemotoren

We zijn grote fans van het slankere en modernere uiterlijk van Suzuki's '22 Hayabusa hypersportfiets.

We zijn grote fans van het slankere en modernere uiterlijk van Suzuki’s ’22 Hayabusa hypersportfiets. (Kevin Vleugel/)

Nog steeds snel, nog steeds soepel, Suzuki’s ’22 Hayabusa streetbike blijft indruk maken met zijn verheven niveau van verfijning. Hoewel het niet heel anders aanvoelt, zorgen de verbeteringen die Suzuki heeft aangebracht voor een meer gepolijste rijervaring. Denk aan zijn slankere styling en hoge mate van elektronische verstelbaarheid, en er is genoeg reden om een ​​nieuwe Suzuki in de garage te parkeren als soepele, moeiteloze snelheid je hobby is.

Versnellingsbak

Helm: Shoei RF-1400

Jas: Rev’It Crossroads

Broek: Rev’It Jackson

Handschoenen: Racer FHH

Laarzen: TCX X-Vibe WP

Slank en gemener, de Hayabusa zal zeker de aandacht trekken met zijn in de windtunnel geboren styling.

Slank en gemener, de Hayabusa zal zeker de aandacht trekken met zijn in de windtunnel geboren styling. (Kevin Vleugel/)

2022 Suzuki Hayabusa Technische specificaties en prijs

.tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;} .tg td{border-color:black;border-style:solid;border-width:1px;font-family:Arial, sans-serif;font- maat: 14px; overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg th{border-color:black;border-style:solid;border-width:1px;font-family:Arial, sans-serif;font- maat: 14px; font-weight:normal;overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg .tg-lboi{border-color:inherit;text-align:left;vertical-align:middle} .tg . tg-uzvj{rand-kleur:inherit;font-weight:bold;text-align:center;vertical-align:middle}

PRIJS $18.599
MOTOR 1.340 cc, DOHC, vloeistofgekoelde inline-vier 4-kleppen / cil.
DOOR x SLAG 81,0 x 65,0 mm
COMPRESSIEVERHOUDING 12.5:1
BRANDSTOF LEVERING Brandstofinjectie met 43 mm gasklephuizen, ride-by-wire
KOPPELING Nat, multiplate, pantoffel/assist
TRANSMISSIE/EINDAANDRIJVING 6 versnellingen/ketting
KADER Aluminium dubbele spar
VOOROPHANGING KYB volledig verstelbare vork van 43 mm; 5,0 inch reizen
ACHTERVERING KYB-schok, volledig instelbaar; 5,0 inch reizen
VOORREMMEN Radiale Brembo Stylema 4-zuiger remklauw, 320 mm schijven met ABS in bochten
ACHTERREM 1-zuiger remklauw, 260 mm schijf met ABS in bochten
WIELEN, VOOR/ACHTER Spaaklegering; 17 x 3,5 inch / 17 x 6,0 inch.
BANDEN, VOOR/ACHTER Bridgestone Battlax Hypersport S22; 120/70-17 / 190/50-17
HARK/TRAIL 23,0°/3,5 inch.
WIELBASIS 58,3 inch.
STOELHOOGTE 31,5 inch.
BRANDSTOF CAPACITEIT 5,3 liter.
GECLAIMD LEEGGEWICHT 582 pond
GARANTIE 1 jaar, onbeperkt aantal kilometers
BESCHIKBAAR april 2021
CONTACT Suzuki.com

Credit : Source link

r1-agostini.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart