Harley sleept ronde 2 van 2021 King of the Baggers Series binnen

Winnaar Kyle Wyman leidde het grootste deel van de KOTB-race van ronde 2, met Tyler O’Hara ernaast. (Brian J. Nelson/)

De populaire MotoAmerica King of the Baggers-competitie bleef afgelopen weekend zijn speciale merk big-bore-entertainment serveren voor ronde 2 van zijn serie van drie races, en toen de rook optrok, was het Harley-Davidson-fabrieksrijder Kyle Wyman die de eerste trofee plaatsen. Sterker nog, de thuisploeg deed het zelfs nog beter; alle drie de treden op het podium werden ingenomen door racers op Harley-Davidsons.

Kyle en Travis Wyman, beide HD-fabrieksrijders, stonden ook allebei op het podium op Road America.

Kyle en Travis Wyman, beide HD-fabrieksrijders, stonden ook allebei op het podium op Road America. (Harley-Davidson/)

Elf renners begonnen aan de race, maar slechts acht finishten, waarbij drie renners DNFed hadden. Kyle Wyman, die de door de Screamin’ Eagle in de fabriek geprepareerde # 33 Road Glide Special bestuurde, werd vergezeld door broer Travis die zijn vergelijkbaar uitgeruste #10 Road Glide Special naar de tweede plaats sleepte, wat zorgde voor een extatisch feest van de twee – een bijzonder zoete overwinning gezien Travis werd pas vorige week toegevoegd aan het fabrieksteam van Screamin’ Eagle. Op de derde plaats stond Vance & Hines Harley-rijder Hayden Gillim, die de derde plaats innam op zijn #79 Street Glide.

Hayden Gillim op de Vance & Hines Harley-Davidson pakte de derde plaats in de tweede ronde race.

Hayden Gillim op de Vance & Hines Harley-Davidson pakte de derde plaats in de tweede ronde race. (Brian J. Nelson/)

Ronde 2 van de King of the Baggers-serie bleek een groot probleem te zijn, aangezien de race zou worden verreden op het Road America-circuit van 4.048 mijl, dat zich in wezen in de achtertuin van Harley (in de buurt van Elkhart Lake, Wisconsin) bevindt. Het thuiscircuit zou de plaats zijn van het laatste salvo in de nieuwe editie van de Harley-versus-Indian-oorlogen, waarbij The Motor Company op zoek was naar een beetje terugverdientijd nadat het tijdens de laatste KOTB-race werd gedomineerd door Indiaan.

VERWANT: MotoAmerica King of the Baggers Racing Line-up

Zelfs CEO Jochen Zeitz onderstreepte het belang van de race en zei: “We zijn klaar om het vuur op ons thuiscircuit van Road America te verhogen….” En het bleek dat ze voor een vreugdevuur gingen, met Harley-Davidson-rijders die een-twee- drie op het podium, voor een volledige ronde.

De kampioen en racefavoriet van vorig jaar, Tyler O'Hara, eindigde de Road America-race niet vanwege mechanische problemen met zijn Indian Challenger.

De kampioen en racefavoriet van vorig jaar, Tyler O’Hara, eindigde de Road America-race niet vanwege mechanische problemen met zijn Indian Challenger. (Indiase motorfiets/)

Met de overwinning neemt Wyman een indrukwekkende voorsprong in de serierace, 16 punten voorsprong op de tweede plaats Gillim, terwijl de KOTB-kampioen van vorig jaar Tyler O’Hara, die ook de eerste ronde van 2021 won, naar de vierde plaats in het klassement zakt, net achter mede-Indiase renner Frankie Garcia, die in deze race de vierde plaats behaalde. Kampioenschapspunten worden bij elke ronde geteld en aan het einde van het seizoen wordt een nationaal kampioen gekroond.

VERWANT: Baggers krijgen MotoAmerica Race Series

Zoals eerder vermeld, betaalt HD bijna $ 30.000 in contanten voor gekwalificeerde racers die strijden in de King of the Baggers-serie om de pot zoeter te maken.

De serie van drie rondes eindigt van 9 tot 11 juli op de WeatherTech Raceway Laguna Seca in Californië.

Kijk voor meer informatie op: motoamericaregistration.com/rider-and-crew-entry/.

MotoAmerica King of the Baggers Raceresultaten ronde 2:

1. Kyle Wyman (#33, Screamin’ Eagle Harley-Davidson)

2. Travis Wyman (#10, Screamin’ Eagle Harley-Davidson)

3. Hayden Gillim (#79, Vance & Hines Harley-Davidson)

4. Danny Eslick (#69, Rossmeyer Daytona Racing Harley-Davidson)

5. Frankie Garcia (#14, RSD Indiase motorfiets)

6. Zack Nation (#21, Zack Nation Racing)

7. John Seuberling (#48, Mad Monkey Motorsports)

8. Eric Stahl (#55, Jiffy Tune Racing)

Credit : Source link

r1-agostini.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart