Harley-Davidson lanceert LiveWire Electric Motorcycle Brand

Zadel terwijl we een ritje maken aan boord van de volledig elektrische LiveWire-motorfiets van Harley-Davidson. (Adam Waheed /)

Harley-Davidson verhoogt zijn ambities op het gebied van elektrische motorfietsen met de lancering van het volledig elektrische merk LiveWire. Inmiddels ken je het model met dezelfde naam, dat een nieuw hoofdstuk over straatmotoren inluidde in de geschiedenis van het iconische merk V-twin. Uit de korte beschrijving die HD biedt bij de aankondiging, zal het merk LiveWire een nog belangrijkere opschudding zijn van hoe zaken worden gedaan.

Noot van de redactie: lees meer over de elektrische fiets van The Motor Company in de 2020 Harley-Davidson LiveWire recensie MC Commute artikel en video.

Dit is hoe Jochen Zeitz, president en CEO van HD, de ambities van het bedrijf in de release samenvatte:

“Een van de zes pijlers van de Hardwire-strategie is om voorop te lopen in elektrisch rijden. Door LiveWire te lanceren als een volledig elektrisch merk, grijpen we de kans aan om de markt voor elektrische voertuigen te leiden en te definiëren. Met de missie om het meest gewilde elektrische motormerk ter wereld te zijn, zal LiveWire een pionier zijn in de toekomst van motorrijden, voor het nastreven van stadsavonturen en daarbuiten. LiveWire is ook van plan om te innoveren en technologie te ontwikkelen die in de toekomst toepasbaar zal zijn op Harley-Davidson elektrische motorfietsen. “

De aanvankelijke focus van het merk op het uitbreiden van zijn stedelijke markt is een opmerkelijke verschuiving weg van de traditionele benadering, die veel voorraad in grotere, minder dan wendbare machines plaatste. Het is ook logisch omdat de huidige levensduur van de batterij in de meeste gevallen dicht bij de beschaving vereist.

VERWANT: Herziening van de eerste rit van Harley-Davidson LiveWire 2020

Het zal opereren als een onafhankelijk merk, maar het zal vloeroppervlak benutten binnen bestaande Harley-dealers, maar er zal meer digitale aanwezigheid zijn (waarvan de betekenis nog niet is gedefinieerd). Het hoofdkantoor van het merk wordt omschreven als ‘virtueel’, maar er zullen fysieke hubs zijn in zowel Californië als Milwaukee.

VERWANT: Voorvertoning en specificaties van Harley-Davidson LiveWire

Harley geeft ook uiting aan zijn toewijding aan het delen van technologie om de hele industrie vooruit te helpen op de EV-markt.

Deze plannen zullen van Harley een zeer interessant merk maken om de komende jaren naar te kijken. Net als de aankomende modellen onder de LiveWire-vlag, waarvan de eerste op 8 juli 2021 debuteert.

VERWANT: Eerste blik op de Harley-Davidson LiveWire elektrische fiets

Als je op de hoogte wilt blijven van alle aankomende LiveWire-ontwikkelingen, meld je dan aan voor nieuwswaarschuwingen op livewire.com.

Credit : Source link

r1-agostini.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0