Aprilia RS 125 en Tuono 125, preview van eerste blik

De Aprilia RS 125 krijgt een bijgewerkte motor en andere updates in 2021. (Piaggio Group /)

Aprilia heeft nieuwe versies onthuld van zijn RS 125-sportmotor en Tuono 125-motorfietsen voor 2021, hoewel ze niet in de Verenigde Staten zullen verschijnen. De updates zijn van invloed op een reeks elementen, waaronder de motor, elektronica en esthetiek.

De RS 125 kan worden uitgerust met een optionele elektronische quickshifter.

De RS 125 kan worden uitgerust met een optionele elektronische quickshifter. (Piaggio Groep /)

Beginnend met de motor, profiteren beide modellen van een herziene 124,2cc-single met een bijgewerkte verbrandingskamer, nieuwe inlaat- en uitlaatkanalen en een nieuwe iridium-bougie. De klepfunctie is bijgewerkt om het nieuwe inlaatsysteem te optimaliseren en het gasklephuis is verplaatst om de luchtstroom naar de cilinderkop te verbeteren. Er is ook een nieuw uitlaatsysteem, dat allemaal bijdraagt ​​aan een agressievere koppelafgifte. Piekvermogen komt ook lager in het toerenbereik. De motoren krijgen een nieuwe Marelli MIUG4 ECU en een herziene eindaandrijving.

VERWANT: 2021 Aprilia RX 125 en SX 125 First Look Preview

De molen zit in een gegoten, twin-spar aluminium frame en het remmen wordt verzorgd door een verbeterd systeem met een radiale remklauw met vier zuigers en een remschijf van 300 mm aan de voorkant en een remschijf van 220 mm met één zuiger aan de achterkant. Het remsysteem is verder verbeterd door middel van het nieuwe tweekanaals Bosch ABS-systeem. De ophanging wordt verzorgd door een USD-vork van 40 mm aan de voorkant en een enkele schokdemper aan de achterkant, die respectievelijk 4,3 inch en 4,7 inch veerweg biedt.

Deze twee kleine rippers worden opgefrist voor 2021.

Deze twee kleine rippers worden opgefrist voor 2021. (Piaggio Group /)

Beide hebben een toonaangevende brandstoftank van 3,8 liter en worden geleverd met een opbergvak onder de stoel. Rijders kunnen ervoor kiezen om een ​​USB-oplaadpoort toe te voegen en kunnen beide fietsen ook upgraden met elektronische quickshift. Verlichting is volledig LED in 2021 en beide motoren krijgen nieuwe instrumentenpanelen die compatibel zijn met het Aprilia MIA-multimediaplatform.

Beide modellen krijgen een nieuw instrumentenpaneel.

Beide modellen krijgen een nieuw instrumentenpaneel. (Piaggio Groep /)

Ontwerpers hebben het uiterlijk van beide fietsen opgefrist om beter op hun oudere broers en zussen, de RS 660 en Tuono 660, te lijken.

De Tuono 125 in Lightning White.

De Tuono 125 in Lightning White. (Piaggio Groep /)

De RS 125 komt in twee kleurstellingen, Aprilia Black of Sintesi Blue. Er komt ook een GP Replica-editie die het uiterlijk van de RS-GP nabootst. Hij wordt standaard geleverd met de elektronische quickshifter en de kuipafdekking met één stoel. De Tuono 125 komt in Aprilia Black, Lightning White of Arrow Grey.

De Tuono 125 in Arrow Grey.

De Tuono 125 in Arrow Grey. (Piaggio Groep /)

2021 Aprilia RS 125 & Tuono 125 Technische specificaties en prijs

.tg {border-collapse: collapse; border-spacing: 0;} .tg td {border-color: black; border-style: solid; border-width: 1px; font-family: Arial, sans-serif; font- grootte: 14px; overflow: verborgen; opvulling: 10px 5px; word-break: normaal;} .tg th {border-color: black; border-style: solid; border-width: 1px; font-family: Arial, sans-serif; font- grootte: 14px; font-weight: normal; overflow: hidden; padding: 10px 5px; word-break: normal;} .tg .tg-lboi {border-color: inherit; text-align: left; vertical-align: middle} .tg. tg-uzvj {border-color: inherit; font-weight: bold; text-align: center; vertical-align: middle}

Prijs: Nvt
Motor: 124,2 cc, DOHC, vloeistofgekoelde eencilinder in lijn; 4 kleppen / cil.
Droeg x-Slag: 58,0 x 47,0 mm
Compressieverhouding: 12,6: 1
Brandstoftoevoer: EFI
Koppeling: Nat, multiplaat
Transmissie / eindaandrijving: 6 versnellingen / ketting
Kader: Twin-spar aluminium
Voorwielophanging: 40 mm USD-vork; 4,3 inch reizen
Achtervering: Enkele schok; 4,7 inch reizen
Voor rem: 4-zuiger remklauw, 300 mm schijf met ABS
Achterrem: 1-zuiger remklauw, 220 mm schijf met ABS
Wielen, voor / achter: Lichtmetalen 6-split-spaaks
Banden, voor / achter: 100 / 80-17 / 140 / 70-17
Hark / Trail: Nvt
Wielbasis: 53,1 binnen.
Stoelhoogte: 32,3 inch (RS 125) / 31,9 inch (Tuono 125)
Brandstof capaciteit: 3,8 gal.
Opgegeven leeggewicht: 317 pond
Garantie: Nvt
Beschikbaar: Nader te bepalen
Contact: aprilia.com

Credit : Source link

r1-agostini.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart